Vanema elu – 19.04 h2ck.final.aprill

Olen tagasi kodumaa pinnal ning tõden järjekordselt tagasi tulles, et Eesti on ikka üks väga väga hea koht. Ma ei ole veel leidnud sellist riiki, mis tuleks Eestile ligilähedalegi. Ma ei kujutaks ette, et peaksin elama kuskil teises keskkonnas, teiste inimeste, teise keele, teise kultuuriga. Järjest enam hindan Eesti inimeste iseloomu. Jah, me oleme veidi depresiivsed ja me ei oska kohe naerda, aga me oleme ausad ja peale hakkajad. Kui sa ei meeldi meile, siis näitame seda oma külmusega välja. Meis ei ole seda võltshoiakut, kus meie suu on irvakil, aga sisimas kirume. Ma väga hindan seda meis.

Aga inimene on üks huvitav loomus. Kui kõik on balansis, siis on vaja see tasakaal ära rikkuda ja uusi kohustusi hakata peale võtma. Sain sellel kuul vanemaks, mis paberil tundus kerge töö, aga reaalsuses on hoopis midagi muud. Esimesed paar ööd olid kõige raskemad, kus unest võis vaid und näha. See on talutav paar päeva, kuid sellest pikemaks perioodiks minnes, muutud inimvareks. Need vähesedki emotsioonid kaovad ning vaikselt liigud spiraalina auku. Õnneks on nüüdseks teatud rütm välja kujunenud ning elu on veidi kergemaks läinud. Olen saanud juba mõned 6-7 tunnised uned teha, mis on justkui Jumala kingitus. Ma olen sedasorti inimene, et kui ma ei saa süüa või korralikult magada, siis mingi hetk muutun pahuraks. Kui täitsa täitsa aus olla, siis vahepeal oli meel üsna must, aga õnneks ei kestnud see hoiak kaua. Kes plaanib kunagi vanemaks saada, siis arvestage ette, et see mõjub teie ajale ja rahakotile laastavalt! Kuid pöörame nüüd pilgud portfellile, mis on saanud lööke vasakult ja paremalt. Portfell on endiselt üsna samas suurusjärgus, mis ka eelmine kuu. 300 000 euro piiri ületamine on pakkunud tugevat vastupanu ja endiselt seda purustanud ei ole. Aja puudus ning fookuse muutmine on viinud portfelli horisontaalsesse triivi. Popiks teemaks on muutunud oma portfelli kasvatamine teiste inimeste raha arvelt. Teiste vähem aktiivsete “investorite” raha saaks enda portfelli sellise 2-6% miinusega sisse tuua. Kui suudaksin seda ise 12% välja laenata / investeerida, siis oleks puhaskasum suisa 6-10%. Hetkel näen ja tunnen, et järgmine hüpe portfellis võiks tulla sellise lahenduse arvelt. Ma ei tunne, et tahaksin väga higistades ja silm punnis neid eurosid portfelli juurde veeretada. Kindlasti teen seda, aga püüan sellist aktiivset tööd vähendada. Selle jaoks tuleb leida odav raha, mis saaks hakata minu jaoks tööle.

See vastu aprilli kuu passiivne sissetulek oli ca 3000€, mis on põhimõtteliselt top 2 sissetulek. Jäädes napilt 100 euroga alla 2018 aasta jaanuari kuule, kui Mogo pritsis Mintose platvormil korralikult raha tagasi. Hetke seisuga on selle aasta keskmine passiivne sissetulek ca 2500€.
Eelmine aasta samal ajal oli selleks numbriks 2000€. Teoreetiliselt ma arvan, et aasta keskmine tuleb sinna 2300€ ringi.

Seekord jagunes passiivne sissetulek küll nelja erineva sissetulekuallika vahel.

Tsiteerides Ansipit, siis kui see on kriis, siis sellises kriisis ma elada sooviksingi. Pikk tee on veel minna, kuid tuleviku mõistes võikski passiivne sissetulek olla jaotunud võrdselt nelja erineva instrumendi vahel.

Kogu portfell on hetkel jaotunud selliselt

Võrreldes eelmise kuuga, siis ainuke suurem muutus on vaba raha vähenemises, kuna suunasin seda OmaRahasse.

Ühisrahastuses ringleb raha Mintoses ja OmaRaha portaalides. Mintos pakkus see kuu 12% ja OmaRaha 14% tootlust. Hoian vaba raha puhvrit, et kiirelt turult uus RahaBot soetada. Kui vaba raha hulk hakkab 15% ületama, siis suunan kapitali Mintosesse Mogo laenudesse.

Tule investeeri koos minuga Mintoses ja me mõlemad võidame 1% boonust investeerides. Vajuta sellele lingile, et avada endale Mintoses konto:

https://c.trackmytarget.com/iup527

Kuidas see töötab? Mart avab üleval oleva lingiga konto ning hakkab Mintoses investeerima. 30 päeva pärast on Mart investeerinud kokku 3500€ ning me mõlemad saame oma kontole 35€ puhast raha. Sama diil juhtub ka 60ndal ja 90ndal päeval. Mida rohkem investeerid, seda rohkem boonust saad!
Win win!

Mikrolaen töötab välismaal endiselt hästi ja toob igakuiselt 20% sisse. Tagantjärgi tarkusena oleks võibolla võinud siia isegi rohkem kapitali suunata.

RahaBotid iseenesest töötavad hästi. Juuni alguses tuleb kõige esimesel masinal uuendus ära teha. Teised saavad veel vana OP süsteemiga edasi töötada.

Aktsiad on natuke kosunud võrreldes eelmise kuuga. Hetke seisuga on Merko pakkunud xirri järgi 56% tootlust, BHF 12%, SAB1L -0.3% ja Apranga -20% tootlust. SAB maksis omanikele tulu ning hetkel olen selle positsiooniga “suisa” 85€ kasumis.
Mu algselt püstitatud tees, et ostan aktsiaid kord kvartalis juurde, on täitsa kokku kukkunud. BHF ostsin esimest ja viimast korda eelmise aasta juunis, sama moodi ka Aprangaga. Ma ei ole väga järjepidev olnud ning peaksin selle veaga töötama hakkama.

Oma aktsiaportfelli sooviksin küll veel lisada Tallinna Kaubamaja, Silvano, Telia Lietuva, LHV, Efteni ja Novatoursi.


Leave a Reply