Uuel aastal, uued suunad – 19.01 h2ck.final.jaanuar

Veebruar on kohe kohe läbi ning mina ei olegi veel jõudnud jaanuari kokkuvõtet ära teha. Häbi häbi. Ei ole kõige eeskujulikum algus aastale. Rääkimata siis veel eelmise aasta kokkuvõttest ja selle aasta eesmärkidest.
Aga kiire lühiülevaade jaanuarist oleks see, et täitsa pool kuud sai puhatud. Vaatasin, kuidas keha ja vaim puhkas ning raha tegi raha, olenemata minust. See oli päris tore kogemus ning pani mind palju rohkem mõtlema, miks ma üldse investeerimisega tegelen. Teen ju seda selleks, et mul oleks vabadus.
Töövabadus, valikuvabadus, elukohavabadus, suhtevabadus, mõttevabadus, kohustustevabadus. Kui neid võimalusi mitte praegu ära kasutada, siis millal veel? Kui olen 40nd või 50nd või 60nd, siis on juba hilja, et elu nautimisega tegelema hakata.
Sellel ajal võib juba tervis hakata vingerpussi mängima ning mõistlik oleks leida balanss oma elu erinevate aspektide vahel. On aeg lõigata puu pealt maha mõned küpsed viljad ja nautida hetke. Muidu oled justkui “Tõe ja Õiguse” Andres, kes ainult rügab ja rügab ja rügab ning lõpuks ei ole sul kedagi enda ümber ning kogu “varandus”, mille kokku ajanud, pelgalt nööriks sul kaelas. Seetõttu olen aktiivselt hakanud mõtlema, kuidas seda silmust suurendada ja lõpuks üldse kaelast ära visata. Ma tunnen, et mu portfell on kasvanud nii suureks, et mu eraisiku kulud on tänase seisuga kaetud. Peaaegu võiks õelda, et suisa kahekordselt, mis tagab paberi peal finantsvabaduse. See on 3 aastat aega võtnud, aga investorite Püha Graal on mu õuele saabunud. Ma oleks oodanud, et see tuleb kärtsu ja mürtsuga, aga tegelikult oli saabumine vaikne ja peaaegu, et märkamatu. Aga ärme hõiska enne õhtut ning vaatame aasta lõpus, kas keskmine passiivne sissetulek kuu lõikes jääb samuti üle 2000 euro piiri. Vaatame nüüd aga lähemalt portfelli üle.

Jaanuari lõpuga oli mu portfell 265 000€ väärt. Võrreldes detsembriga on see suisa piinlikult väike tõus. Oma õigusteks võin õelda, et pool kuud reisimist ja klientide hilised maksetähtajad lükkasid portfelli väärtuse kasvu pigem järgmisesse kuusse. Aga sellegipoolest olin ka ise üllatunud, et kasv nii väike tuli. Kõigest ca 1% tõus või siis ca 3000 eurot.


Vaikselt on portfell selle majanduskasvu tuules tõusnud ning hirmutav on mõelda, et kui peaksid tulema esimesed langused, siis saab kindlasti ka minu portfell pihta. See on osa, millega pean kindlasti tegelema, sest mul on väga raske kaotustega leppida.
Jaanuari kuu passiivne sissetulek oli 2261€


See jagunes nelja erineva sissetuleku allika vahel


Ühisrahastus suutis veidi rohkem välja pressida, sest OmaRaha on lõpuks ometi hakanud uuesti tööle. Teiste puhul on osakaalud üsna propotsioonis investeeringute osakaaludega.
Kogu portfell on jaotunud selliselt:

Praktiliselt on kõik üsna sarnane eelmise kuuga. Positsoone ümber mänginud ei ole ning väga palju uut raha ka portfelli ei lisandunud, et midagi kardinaalselt muutuks.

 

Ühisrahastuses on OmaRaha lõpuks jalad alla saanud ning raha liigub üsna kiirelt ja hea intressiga välja. Olen sinna mõned eurod juurde suunanud ning konto läheb kiirelt nulli.
Mintos keerutab endiselt raha ning hetkel sinna juurde ei ole lisanud. Püüan teha nii, et ühe investeeringu kogumaht portfellist ei oleks rohkem kui 10% ning erand juhtudel 20%. Hetkel oleks vaja portfelli rohkem raha peale kühveldada, et saaksin siis seda mõnusalt jälle Mintosesse peale lasta.

Tule investeeri koos minuga Mintoses ja me mõlemad võidame 1% boonust investeerides. Vajuta sellele lingile, et avada endale Mintoses konto:

https://c.trackmytarget.com/iup527

Kuidas see töötab? Mart avab üleval oleva lingiga konto ning hakkab Mintoses investeerima. 30 päeva pärast on Mart investeerinud kokku 3500€ ning me mõlemad saame oma kontole 35€ puhast raha. Sama diil juhtub ka 60ndal ja 90ndal päeval. Mida rohkem investeerid, seda rohkem boonust saad!
Win win!

 

Mikrolaenud said vahepeal ära makstud, aga koheselt läks ka uus laen välja Aafrikasse. Nüüd on üks suur projekt, mis küll higivaba, aga võibolla mitte murevaba, raha keerutamas.

RahaBotid keerutavad jõudsalt raha ning jaanuaris probleeme ei esinenud. Osta vaid masinaid kokku ja siruta käsi välja. Oleks turul vaid rohkem seadmeid, mida saaks oma masinaparki lisada. Kunagi võiks mul terve armee neid olla!

Aktsiad on endiselt miinuses ning väga suurt muutust ei ole. Baltimaades räsib suur rahapesuskandaal ning mõtlen hirmuga, et mis siis saab, kui selgub, et ka SAB1L on must hingeelu. Siis näeksin, kuidas raha reaalselt ära põleks. Õnneks on SAB küll kõigest 4% mu portfellist, aga siiski märkimisväärne osa.

 


Leave a Reply