Veerand miljonit eurot tehtud! – 18.12 h2ck.final.detsember


Olen olnud nii töö kui puhkuselainel ning pidevalt lükanud edasi kuu ülevaate kirjutamist. Lubasin, et teen detsembri postituse vähemalt jaanuari lõpuks ära ning teengi nüüd seda öösel, kui väljas sajab lund ja paistab suur kuu.
Detsember oli väga põnev kuu. Kütsin esimestel nädalatel korralikult tööd, sest üsna spontaanselt sai kuu lõppu endale üks väike puhkus planeeritud. Aasta viimastel nädalatelt ja uue aasta alguses on tööd vähe ning mõistlikum oleks sellel ajal aeg maha võtta ja korra tööst eemale saada.
Aga see meeldibki mulle kõige rohkem investeerimise osas. Mu passiivne sissetulek kattis praktiliselt kolmekordselt mu puhkusekulud ära. Samal ajal kui mina olin jalad seinale visanud, higistas mu raha raha tehes. Kui paljud blogijad on uue aasta eesmärgiks võtnud 2019 aastal rohkem kokku hoida ja raha investeeringutesse suunata, siis minu eesmärgiks on rohkem elada. Kui ma ei hakka kohe ja nüüd elu nautima, siis vanapässina läheb surfilaual või mäkke ronides üsna keeruliseks. Aga oma uutest eesmärkidest räägin lähemalt juba järgmises postituses 🙂

Detsembri lõpuga saavutas mu portfell 262 000 euro väärtuse. Arvasin, et äkki õnnestub suisa 275 000€ piir ära pigistada, aga selle jaoks oleksin pidanud nina verele punnitama. See ei tundunud nii vaimselt ega füüsiliselt mõistlik. Number on number ning igajärgnev number on suurem.
See on justkui lõputu nõiaring.


Nagu tabelilt näha, siis järgmine eesmärk püüdmiseks võiks ju olla ilus 300 000 euro piir. Selle kättesaamine saab olema põnev protsess. Kui portfelli laenurahaga veidi boostida, siis on selle piiri ületamine loetud nädalate või suisa päevade küsimus. Kui aga pärmi peal portfelli kasvatada ei taha,
siis minu silmis oleks reaalne selle piiri ületamine kevadeks. Kes tasa sõuab, see kaugele jõuab. Tähtis on raha mitte kaotada ning mitte teha valesid investeerimisotsuseid. Võidab see, kes teeb kõige vähem halbu otsuseid, mitte see, kes kõige paremaid. 

Detsembri kuu passiivne sissetulek oli 2092 eurot, mis jagunes kõigest kolme allika vahele.

Endiselt moodustavad suure osa mu sissetulekust ettevõtetele antud laenud ja Rahaboti raha trükkimised.

Kogu portfell on hetkel selline:

Võrreldes eelmise kuuga on siis raha osakaal kõige rohkem suurenenud. Turul on hetkel keeruline leida häid investeerimisvõimalusi ning ma ei sooviks hetkel laenude osakaalu suurendada. Seda nii siis ühisrahastuse kui ka ettevõtetele antud laenude näol.
Hoian turul silma peal, et soetada juurde üks RahaBot. Kahjuks on kõik oma hinnad nii üles kruvinud, et uue seadme lisamine masinaparki ei ole mõistlik.

Ühisrahastuses on toimunud väike muudatus. Detsembri lõpus hakkas üllatuslikult raha OmaRaha keskkonnas välja minema. Kuna ma ei jõudnud koheselt oma investeerimistingimusi uuendada, siis raha läks laenuvõtjatele väga soodsatel tingimustel välja. Kui raha
oli kontolt kadunud, siis mõistsin oma viga ja tõstsin numbreid. Hetkel saab OmaRahas ilusasti 4a ja 5a laenude puhul 34% brutointressidega raha välja anda. Võrdluseks, et eelnevalt olid intressid ca 24% juures. Toimunud on korralik hüpe.
Mintos töötab nagu usin tööpoiss ikka ja pritsib igakuiselt uut raha peale.

Tule investeeri koos minuga Mintoses ja me mõlemad võidame 1% boonust investeerides. Vajuta sellele lingile, et avada endale Mintoses konto:

https://c.trackmytarget.com/iup527

Kuidas see töötab? Mart avab üleval oleva lingiga konto ning hakkab Mintoses investeerima. 30 päeva pärast on Mart investeerinud kokku 3500€ ning me mõlemad saame oma kontole 35€ puhast raha. Sama diil juhtub ka 60ndal ja 90ndal päeval. Mida rohkem investeerid, seda rohkem boonust saad!
Win win!

Mikrolaenud on ilusasti kõik ära maksnud ja midagi uut lisada ei ole. Vaieldamatult hetkel kõige kõrgema ja kergema tootlusega investeerimisgrupp. Aga siin peitub ka kindlasti kõige suurem risk!

RahaBotid võtavad õigele talvele kohale jõudes veidi rohkem elektrit, sest seadmed peavad rohkem numbreid läbi klõbistama. Sellele vaatamata on summad olnud endised ning igakuiselt trükitakse mulle uued puhtad eurod pihku.

Aktsiad on endiselt miinuses, kuid võrreldes novembriga on toimunud väike tõus. Mõned huvitavamad aktsiad on muutunud atraktiivsemaks, aga samas loogiliselt mõeldes pakuvad kõik teised investeerimisgrupid suuremat tootlust. Püüan näppe eemale hoida
ja mõelda ratsionaalsemalt, et RahaBotid ja laenud toodavad rohkem raha väiksema omaraha eest.

 

Ja lõpetuseks panen endale väikese meeldetuletuse, et liiga palju raha ühte investeeringusse sisse ei pane. Selle jaoks võtsin investeeringud osakaalude kaupa lahti. Ideaalis võiks üks investeering moodustada maksimaalselt 10% kogu portfellist. Hetkel on mu mugavustsoon kuskil 20% juures.

 

 


5 thoughts on “Veerand miljonit eurot tehtud! – 18.12 h2ck.final.detsember

  1. Tõnis Keel Reply

    Mis imeloomad need rahabotid on? Ega ometi mitte krüptokaevurid?

    1. Rahabot Reply

      Krüptovaluutat nad ei kaevanda jaa 🙂

  2. rahakratt Reply

    Õudsad numbrid! Ma ei oska nii kaugele lugedagi.

    Aga muidu see asi, et kas sa ühe heateo tahaksid teha? Mul kadus see eksel ära, kus oma väärtust träkkisin ja sul see pikk mölakas tabel on päris kaunike. Kuidas selle sult endale saaks?

    1. Rahabot Reply

      Küll sa varsti järgi jõuad, siis tuleb ära õppida 😀
      Ma soovitan sul võtta Google Drives Google sheets lahti ja sinna kõik numbrid lihtsalt üles kirjutada. Siis selekteeri kõik numbrid ja ülevalt insert chart ja Google sheets teeb ise automaatselt sulle tabeli valmis. Ning seda saad kõikjal avada ka. Bussipeatuses saad iphonega teistele oma net worthi näidata! 😀

      1. rahakratt Reply

        Mulle on just see bussipeatuse asi oluline, jah. Praegu olen sinu tabelit näidanud kõvatamiseks.

Leave a Reply