18-04 h2ck.final.aprill

lol-2.gif

Aprill läks jube kiirelt ning nagu ka Rahakratil, ei ole motivatsiooni pikalt kirjutada. Hetkel on portfell 149 176 eurot. Praktiliselt käega katsutav on 2018 aasta eesmärgi täitumine, milleks oli saada portfelli suuruseks 150k €.

Investeerimise tabel - Google Sheets 5-11-2018 3-55-07 PM.png

Vaikselt aga jõuliselt purjetame majanduskasvu laineharjal ning kogume hinge taha seda vara. Ainukene miinus on see, et selle vara kasvatamine toimub suuresti oma enese higi ja vaevaga. Meil kõigil on 24 tundi ööpäevas ja kaks jalga ning kaks kätt. Hetkel kirjutades tunnen, kuidas vasak õlg ja kael on kange pidevast ekraani jälgimisest. Meie füüsilisel kehal on limiidid, mis hakkavad vaikselt märku andma, kui oled neile liiga teinud. Seetõttu ma ka piitsutan oma keha, et sellest välja pigistada viimaseid mahlu, mis aitaksid passiivseid sissetulekuid suurendada. Siis ei pea enam varsti piitsa andma ja saab kapist präänikud välja võtta.

Aprilli kuu passiivne sissetulek oli 1618.99€

Investeerimise tabel - Google Sheets 5-11-2018 4-01-38 PM.png

See teeb hetkel 2018 aasta keskmiseks passiivseks sissetulekuks ca 1947 eurot. Aga ma eeldan, et see väheneb aasta lõpuks, kuna Mintosest enam nii suurt cashbacki oodata ei ole.

Passiivne sissetulek jagunes 1113.99€ ühisrahastusest ning 505€ Raharobotist.

Hetkel on portfell jaotunud nii:

Investeerimise tabel - Google Sheets 5-11-2018 4-04-57 PM.png

Võrreldes eelmise kuuga on seis enam vähem sarnane. Praktiliselt 50% varadest on ühisrahastuses.

Ühisrahastuses läheb endiselt üsna hästi tänu Mintosele. Mogo pikendab jõudsalt oma CashBacki kampaaniat.

Lisaks otsustasin panna veidi raha ka Lendo Gruusia laenudesse, kuna seal pakutakse 14% aastatootluse juures 1,5% cashbacki. Kui mu arvutused on õiged, siis arvestades tagasiostmisi peaks reaalseks aastatootluseks olema ca 16,9%.

RahaBotid töötavad endiselt mõlemad täies hoos. Nüüd järgmine kuu peaks tulema uus tarkvara uuendus, mistõttu võib tootlus veidi langeda. Sellest saame vast rääkida juba täpsemalt järgmine kuu.
Arutlesime ühe kaasvõitlejaga RahaBottide teemal ning leidsime lõpuks mõlemad, et vähemalt on hea, et me ei pannud oma raha krüptovaluutasse. Oleksime praktiliselt turu tipust ostnud ja praegusest osakaalust oleks vaid pool alles. Samas mul on mõned tuttavad, kes ostsid coine, eriti Bitcoini, enne tõusu ning ning said tipus müntidest lahti. Nende tootlus on olnud “kõigest” mõned sajad või suisa tuhanded %. Aga ma arvan, et sellist raha väga ei hinnata, sest mis kergelt tulnud, see kergelt läinud.

Aktsiate puhul leian endiselt, et turg on ülehinnatud ning hetkel häid riski tulu suhtega aktsiaid ei leia. Väga huvitav oli kuulda Kristjan Liivamäe intervjuud Äripäevas, kus ka tema leiab, et hetkel on aktsiaturg üle kuumenenud. Kes soovib seda kuulata, siis siit saab seda teha https://www.aripaev.ee/uudised/2018/04/24/oleme-majandustsukli-tousufaasi-viimases-vaatuses

 

 


3 thoughts on “18-04 h2ck.final.aprill

  1. RahaBot Reply

    Ma väga tänan! Mul on kaks nö. õppepostitust mõttes, aga veel ei ole hoogu võtnud, et neid kirja panna 😀

    1. algaja Reply

      Sa võid ainult mulle ka selle “rahamasina” saladuse öelda, seltsis ehk segasem 😀 😀

  2. algaja Reply

    kui keegi kommenteerida ei taha, siis ma kommenteerin ise.

    FKIN EPIC!

    Teach me master 😀

Leave a Reply