80k passiivselt – 20.11 h2ck.final.november


November ja detsember läksid sellises tööhoos, et lihtsalt ei olnud füüsiliselt aega, et postitust teha. Püüan aga ikkagi näppu pulsil hoida ja vähemalt endale mälestuseks postitused avalikult üles riputada. Kui läbi selle saab ka keegi teine veel motivatsiooni,
siis on võit suisa kahekordne! Tore on siin lugeda ka teiste blogisid ning on näha, et 2020 on praktiliselt kõigile olnud meeletu kasvu aasta.

Novembris kasvas minu netoportfell ca 3% võrra, olles nüüd üle 360 000 euro. Brutoportfell jäi aga napilt alla 400 000 euro.

Novembris oli 57 tööprojekti, mis on natuke üle kuu keskmise.

Novembrit jäi minu jaoks iseloomustama:

  • Peaaegu abieluranda sõudmine oma kalli kaasaga
  • PÖFFi külastamised
  • Maja lammutustööd
  • Uue Rahaboti soetamine – MAJ 4.3

Novembri kuu sissetulek oli 15 570€, mis on ca 30% rohkem kui selle kuu keskmine.

Portfell vaikselt kosub, aga samas maja ehitus võtab teisest otsast jälle ära. Hetkel on selle alla läinud ca 53 000 eurot portfellist.
Dividendiinvestor pajatas oma novembri kuu ülevaates samamoodi soovi maja ehitada. Kes iganes plaanib ehitama hakata, siis võib julgelt arvestada, et see teeb rahakotti väga suure augu.

Novembri kuu passiivne sissetulek oli 2168.54€

Mis teeb kokku üle 80 000 euro passiivselt teenituna alates 2017 aasta jaanuarist. Loen enda passiivse sissetuleku alla ainult raha, mis on tehtud nö. rahast. Siia hulka kuulub vaid raha, mis on reaalselt investeeritud ning see omakorda toodab mulle ka uut raha peale.
Loen selleks siis aktsiate, etfide ja võlakirjade dividendi makseid, ühisrahastuse intressimakseid ning RahaBottide igakuiseid tootlusi. Ma ei loe siia alla aktsiate või RahaBottide müügist tulnud kasumit või muid ajalisi panuseid, mida rahaliselt hüvitatakse.
Ma ise tunnen, et see annab parema ja õiglasema ettekujutuse passiivsest sissetulekust ning see on ka aastate lõikes korrapärasem.

 

Portfell näeb hetkel välja selline:

Raha osakaal on veidi vähenenud, kuna investeerisin natuke rohkem erinevatesse startuppidesse.

Ühisrahastuses on mu raha endiselt Mintoses kinni, aga õnneks suutis Omaraha tuua väikese kasumi koju. Hetkel siia juurde raha ei suuna.

RahaBotid töötavad hästi. Silmapiirile ilmus üks atraktiivne RahaBot, mis asus küll Soomes. Kuna hind oli üsna hea, siis seadsin kiirelt sammud teisele poole piiri ja tõin masina endaga kodumaale. Maksma läks mul seade 38 000 eurot. Selle RahaBotiga on kaks võimalust.
Üks oleks panna see igakuiselt tööle ning saada ca 300 eurot igakuist kasumit või teine võimalus oleks see kiirelt maha müüa. Natuke nuputan, mis oleks kõige mõistlikum teguviis. Sellest aga juba järgmisest postituses.

Mikrolaen keerutab raha edasi aga väiksed sahinad käivad, et mingi hetk tuleb kogu raha tagasi.

Funderbeamis soetasin juurde Change. Usun, et neil on palju potentsiaali ja sellega on võimalik korralikult teenida.

Aktsiate puhul olen portfelli vaikselt rebalanseerinud ja väiksemaid positsioone suurendanud, et kõik oleks enam vähem võrdselt hajutatud. Midagi uut juurde ei ole soetanud.

 


7 thoughts on “80k passiivselt – 20.11 h2ck.final.november

  1. Lauri Reply

    Tere,

    Küsimus mis see rahabot maakeeli tähendab? Saan aru aktsiad, ühisrahastud jne aga sellest pole veel aru saanud. Et ostad masina toodab igakuiselt 300€, aga kuidas see reaalselt see masin välja näeb või toimib? Saan aru krüptomaailmas kaevandab arvuti bitcoini või etheriumi aga kuidas see rahabot töötab?

    Tänud

    1. Rahabot Reply

      Rahabot on maakeeli masin, mis pritsib sulle eurosid välja, kui olid seadme tööle pannud. Olenevalt masinast, süsteemist, mudelist jms teguritest, sõltub, kui palju eurosid saab seade sulle toota. Ma ise püüan leida selliseid masinaid, mis toodaksid vähemalt 7% tootlikkust, aga pigem tahaks seda numbrit ikkagi suuremana hoida arvestades kõiki muid tegureid

  2. Rahahunt Reply

    Miks Change osalus läbi FB mitte Change CNG tokeni? Pilti ka uuest masinast?

    1. Rahabot Reply

      Müüsin järgmine kuud FB osakud maha ja konvertisin rahad ümber CNGsse. Kasutasin IPO soodsat sisenemist ära 🙂
      Ei jõudnudki pilti teha masinast, üks lugeja napsas juba endale, aga sellest järgmises postituses

  3. KK Reply

    Kas rahabottidest on ka kuskil lähemalt juttu? Käisin päris mitmed positused läbi ja just algusaasta omad, kuid nendest ei leidunud suurt midagi. Ehk on eraldi postitus, mida ei märganud?

    1. Rahabot Reply

      Eraldi postitust ei ole veel jõudnud avaldada. Istub mul mustandis, aga soovin veel juurde kogemusi saada erinevate masinatega, et sisu tuleks põhjalik

  4. Loll Reply

    Kle tits or gtfo. Mis istub mustandis? C’mon.
    Muidu enam ei loe

Leave a Reply