Sissetuleku rekord 36 000 eurot – 20.12 h2ck.final.detsember

Olen täitsa elus ja olemas. Detsember oli nii hull kuu, et see tõmbas ka väikese ajaviite blogisse sisse. Aga laskume kiirelt numbritesse ja ehk üks hetk jõuan ka tänasesse päeva tagasi!

Hetkel on portfell 415 000 eurot, millest netoportfell ca 380 000 eurot.

Ma kardan, et hetkel jääb see ka pikemaks ajaks portfelli tipuks, sest kodu ehitamine ja peatselt juhtuvad elukorralduslikud muudatused hakkavad raha ära sööma.

See vastu detsembris oli mul 58 töö otsa, mis on täpselt erinevate detsembri kuude keskmine. Mu jaoks jääb detsembrit iseloomustama:

  • RahaBoti müük
  • Maja fassaadi lammutustööd ja õue kanalisatsioonitööd
  • Jõulude veetmine perega ja koroonarünnak

Eraeluliselt väga palju tegevusi ei olnudki, kuna see kuu kadus meeletu töö tegemise alla.

Trummipõrina saatel saan õelda, et toimus minu töökarjääri rekord. Nimelt oli detsembri kuu sissetulek natuke üle 36 000 euro.

Olen oma sissetulekuid aktiivselt kirja pannud viimased viis aastat ning sellist pauku pole enne olnud. 2020 on olnud tõesti äärmiselt põnev aasta. Rekord madal sissetulek ja rekord kõrge. Äärmustest äärmusteni.
Selle tulemuseni jõudmine juhtus suuresti tänu sellele, et sain viimase RahaBoti MAJ 4.3 ühele lugejale kiirelt maha müüdud ning lisaks töösissetulekutele, pistsin tasku arvestatava kasumi Change osakute müügist.
Nüüd aga tagasi vaadates selgub, et kui ma ei oleks detsembris kasumit realiseerinud, siis jaanuari lõpus oleks võinud Change eest saada juba üle 32 000 euro kasumit.
Mis oleks detsemberi rekordi korralikult üle teinud. Nüüd on küll veidi mõru maitse suus, kui numbreid kokku löön. Aga siis püüan kõrvale astuda, tunda rõõmu sellest “väiksest” võidust ja mõelda, et väga väga väike osa inimestest üldse investeerib.

Kes on aktiivsem lugeja, see teab, et mul on kodu ehitamine käsil. Hetkel on maja alla läinud ca 60 000 eurot, mis on investeerimisportfellist ära röövitud. Vaikselt asi edeneb ning loodan, et suveks saan juba uues kodus elada. See oleks juba väga suur elu muutus.
Nii suur, et kohati suisa raske ette kujutada isegi. Ootan ääretu põnevusega.

Aga liikudes tagasi portfelli juurde, siis detsembri kuu passiivne sissetulek oli 1930.68€

Portfell näeb hetkel välja selline:

 

Raha on endiselt liiga palju käes.

Ühisrahastuses on kraanid endiselt kinni ja püüan kõik tagasi tuleva välja kanda.

RahaBotid on endiselt väga atraktiivne instrument. Eelmises postituses kirjutasin, kuidas tõin ühe masina Soomest koju, mille peale üks blogi lugeja soovis selle ära soetada. Tegime kiire tehingu, mille tootluseks tuli 2200%.
Aga pean olema aus ning tõdema, et seda sorti diilid on ükssarvikud, mida väga harva kohtab. Aga kui midagi sellist leiad, siis hea õnne ja kiire tegutsemise puhul võid päris palju lisa saada portfelli.

Mikrolaenu puhul hakkavad tumedamad pilved paistma, kuna varsti muutub intress senise 20% pealt 14%ne peale. Ettevõtte aktsionärina on see justkui hea uudis, aga investorina üldsegi mitte. Tahaks loota, et ehk õnnestub võimalikult
kaua seda 20%ga edasi keerutada. Olen hakanud ka tugevamalt RahaBottide turgu jälle kammima, sest seal võimendusega tegeledes on üsna kergelt võimalik saada 20%+ tootlust. Mikrolaen töötab mul hetkel Aafrikas, aga
RahaBottide turgu saan kontrollida siit samast Tallinnast. Nad on mul käega katsutavad ja saan ise kontrolli hoida. Eks ta selline plusside ja miinuste mäng ole, aga kodumaine 20% kaalub välismaise 14% mingis osas ikkagi üle.

Funderbeamis müüsin Change osakud maha ning võtsin ka sealt üsna korraliku kasumi. Tagantjärgi tarkusena jätsin pea 10x kasumi aga lauale, kuna müüsin liiga vara maha. 🙁 Õppetund endale ja ka teistele, et ei maksa rabistada. Pigem hoia ja hoia.

Aktsiate puhul võtsin juurde erinevaid USA turu aktsiaid. Kui leiaksin korraliku äpi, millega saaksin oma portfelli seisu kajastada, siis toon ka teile silme ette, mida sealt leida saab. Tegutsen endiselt Interactive Brokersi kontoga.

Võlakirjad lisandusid uue varaklassina. Nimelt soetasin endale Creditstari 13.5%ga võlakirju. Kes on neist ka huvitatud, siis võib neile otse kirjutada ja saab ka enda portfelli lisada


4 thoughts on “Sissetuleku rekord 36 000 eurot – 20.12 h2ck.final.detsember

  1. Tamm Reply

    Yahoo Finance leht/äpp on minu arvates kõige parem aktsiaportfelli jaoks. Tasuta, saab importida ka IB-st, enamus asju (ka balti börs) on väga hästi toimivalt sees.. Veebibrauseris hea kasutada ja telefoniäpp samuti väga mugav. Proovi.

    1. Rahabot Reply

      Proovisin, aga mul ei lase millegipärast IB kontot sünkida. 80% aktsiaid tõmbab üle, aga 20% aktsiatest on täiesti suvaliselt juurde tulnud. Ning ühelgi ei ole koguseid kirjas. Kas sul süngib ilusasti ära?

  2. RahaGuru Reply

    Ma ei suuda siiani läbi hammustada, et mis elukad need RahaBotid on? ?

    1. Rahabot Reply

      Peab rohkem järama, et teada saada! 😀

Leave a Reply