32 000 sulisevat kuus -18.09 h2ck.final.september

September läbi ning käes on jälle aeg visata pilk portfelli peale. Väljas sajab vihma ning Balti börs toodab miinust. Tüüpiline Eesti.
Positiivse noodi pealt, aga õnnestus see kuu koju tuua passiivselt suisa 32 000 sulisevat krooni. Aga kõigest lähemalt juba allpool.

Hetkel on portfell kasvanud ca 225 000 euro peale. Võrreldes eelmise kuuga, siis ca 3% tõus.

Aktsiate osakaal on veidi suurenenud, kuid üldjoones jätkab graafik tõusmist. Tõusva turu eelis, mida vast väga kauaks ei jätku. Aastaks 2020 lubatakse kriisi, aga kriis ei tule kunagi, kui teda oodatakse. Võib juhtuda, et näeme turu langust juba järgmine aasta. Sellega seoses kukuvad ka väga paljude
investorite portfellid. Huvitav on näha, kui paljud jätkavad kirjutamist. Ma kardan, et paljud blogid kaovad.

Augusti kuu passiivne sissetulek oli 2189.85 eurot ehk ca 32 000 krooni. See on ka passiivse sissetuleku osas teisel kohal, jäädes alla vaid selle aasta jaanuari kuule.

Passiivne sissetulek jaotus seekord nelja erineva sissetuleku vahel. Võrreldes eelmise kuuga, siis juurde lisandus aktsia- ja mikrolaenu tulu.

Portfell ise on aga muutunud selliseks

Portfell üldjoones näeb viisakas välja, kuid hajutamise saamiseks tuleks teiste varaklasside osakaale veidi suurendada. Hetkel turul ühtegi RahaRobotit ei ole ning sinna raha juurde lisamine ei ole seetõttu võimalik.

 

Ühisrahastus tammub vaikselt sama kohapeal. Omaraha on surnud ning sealt kraabin raha tükihaaval välja. Mintos tõi lõpuks ometi turule võimaluse investeerida automaatselt järelturul. See oli kaua oodatud uuendus, sest nüüd on võimalik vähesema tööga teenida rohkem.
Mintose keskmine tootlus on ca 12%, mis on tegelikult väga hea.

Tule investeeri koos minuga Mintoses ja me mõlemad võidame 1% boonust investeerides. Vajuta sellele lingile, et avada endale Mintoses konto:

https://c.trackmytarget.com/iup527

Kuidas see töötab? Mart avab üleval oleva lingiga konto ning hakkab Mintoses investeerima. 30 päeva pärast on Mart investeerinud kokku 3500€ ning me mõlemad saame oma kontole 35€ puhast raha. Sama diil juhtub ka 60ndal ja 90ndal päeval. Mida rohkem investeerid, seda rohkem boonust saad! Win win!

Mikrolaenude puhul on kõik väga hästi toimunud. Mõlemad ettevõtted tasusid oma intressimaksed ilusasti ära ning nad on laenu eest asunud oma seadmeid uuendama. Peale viimast postitust potsatas mu postkasti veel üks huviline, kes soovib oma ettevõttele veidi raha juurde. Hetkel
peame läbirääkimisi ning ehk järgmine kuu juba selgub, kas saan süstida veidi raha nende ettevõttesse.

RahaBotid töötavad see kuu veidi paremini kui viimane. Sain lõpuks viirusest lahti ning hetkel töötab masin sihipäraselt edasi. Loodetavasti sellega rohkem probleeme ei teki. Viimase RahaBotiga olen endiselt samal seisukohal, mis ka eelmine kuu. Ootan ja vaatan, mis saab.
Võibolla ei ole see kõige arukam teguviis, aga kuna otseselt keegi kukil ei istu, siis saan vaikselt jälgida, kuidas olukord laheneb. Aga reaalsus on see, et mingi hetk tuleb vahetus teha ning selline kuu või äärmisel juhul kahe kasum, vastu taevast lendab.

Aktsiate puhul on osakaal portfellist endiselt üsna pisike ning seetõttu olen seda teadlikult suurendanud. Soetasin juurde SAB1L aktsiaid, sest tunnen endiselt, et hind on odav. Suheldes paari pangatöötajaga, siis ka nende poolt on väga palju investeerijaid ostupoolel.
Apranga vana suslik ainult kukub ja kukub. Poleks uskunud, et hind langeb varsti alla 2€ piiri. Ma arvan, et nende puhul ei ole hind õiglane ning võimaluse korral soetaksin aktsiat juurde. Nad ei ole kasvuaktsia, vaid puhtalt dividendiaktsia. Hetke hinna juures oleks võimalik saada
ca 8% divident. Seda lootusel ja eeldusel, et kasum jääb samaks.
Baltic Horizon Fund maksis oma dividenti ning nende käest laekus paarkümment eurot. Tagasiostukampaania on veidi tuure üles korjanud, kuid väga oluliselt see hinda mõjutanud ei ole. Üldjoones on aktsiad hetkel miinust tootnud ning rahaliselt oleks olnud mõistlikum see Mintosesse paigutada. Loodan,et tulevikus suund muutub ning ka aktsiad toovad midagi koju.

Blogi osas midagi uut raporteerida ei ole 🙂


10 thoughts on “32 000 sulisevat kuus -18.09 h2ck.final.september

  1. Elunaut Reply

    Ai kurja, click bait. 32 tuhat 🙂 Mina läksin igatahes õnge. Aga suurepärane areng pidevalt, minu kiitused.

    1. investriss Reply

      Samad sõnad 😀 jõudsin juba minutikese-paar kassida, et kuradi 32tuhat!!!!! ja millal mina veel sinna jõuan 😀

    2. Eluolust Reply

      Damn, mina ka 😀

  2. rahakratt Reply

    Ma olen praegu esimest korda oma NHVBCHBHVBCHBCNHVHCNVBHCHCCBVHCH ehk Horisondi fondiga plussis. Ma ei saa aru, miks see nii madalal kaupleb…
    Tubli töö!

    1. Tauri Reply

      Tegelikult on BHFi ticker loogiline.

      Northern Horizon Capital Baltic Horizon Fund Fund Tallinn
      NHCBHFFT

      Stockholmi oma võid ise tuletada. 🙂

      1. rahakratt Reply

        Ei! Mul on asi juba põhimõttes.

  3. Konkurentsiamet Reply

    Nüüd, kus konkurent Rahakratt sukeldus pea ees üüriärisse, siis kas plaanid ka ise rohkem kinnisvarasse süveneda?

    1. RahaBot Reply

      Rahakratt on tegelikult minu alter ego.

  4. RahaAlpinist Reply

    Millega sul need rahabotid tegelevad, kui see saladus ei ole? 🙂 Ja vabandan, kui oled sellest varem rääkinud – olen alles uus lugeja

    1. RahaBot Reply

      Ei pea üldse vabandama. RahaBotid on mu salarelvad, mis sügavamal lugemisel oma oleku paljastavad! 😉

Leave a Reply