Sekeldused – 19.12 h2ck.final.detsember

Detsember möödus väga korralikul töölainel. Keskmiselt tuli nädalas ca 80 töötundi ning kui täitsin Synlabis tervisetesti, siis ankeet viskas pidevalt ületöötamise ohtu. Lisaks oma põhitööle tuli tegeleda väga palju viimase RahaBotiga. Õnneks sain paljud ülesanded edasi delegeerida ning pigem pidin panustama vaimselt. Kahjuks aga ei õnnestunud masinat veel töökorda saada, sest üks probleem ajas teist taga. Vähemalt olen selle masinaga väga palju targemaks saanud ning kogemust on kuhjaga juurde tulnud. Pikemas perspektiivis on see vaid kasulik, aga lühikeses tekitab frustratsiooni. Aju hakkab kärssama kui järjekordselt uus probleem esile kerkib. Sellest saaks terve essee kirjutada, aga et oma ja teie närve säästa, siis jätan selle pikema joru kirjutamata ja keskendun pigem portfellile.

Hetkel on brutoportfell peaaegu 450 000 eurot, aga nibin nabin jäid mõned eurod puudu. Veelgi tähtsam number on aga netoportfell, milleks on ca 330 000 eurot. See on puhas raha, mida ükski liigkasuvõtja mult ära võtta ei saa. Portfelli võimenduseks hetkel ca 25%. Olen endale pannud piirmääraks, et võimendus võiks maksimaalselt olla kuni 40% portfellist.

Detsembri passiivne sissetulek oli ca 2700 eurot. Enam vähem sama suurusjärk, mis ka novembris.

Passiivne sissetulek jagunes nelja instrumendi vahele.

Kogu portfell on hetkel jaotunud selliselt:

Nagu näha, olen väga RahaBottide usku. Usun, et need masinad saavad kriisi ajal kõige vähem kannatada ning seetõttu olen ka üsna suure osa portfellist sinna liigutanud.

Raha osakaal on ületanud 10% osakaalu, kuna pean kodu sissemaksu raha kokku korjama. Kahjuks on turg täiesti tühi ning kõik objektid pigem ülehinnatud. Mõte liigub selles suunas, et võibolla tuleks leida tühi krunt ja selle peale hoopis uus maja ehitada. Nii saaks kulusid palju odavamaks.
Teine väga suur miinus on see, et kodu otsimisele läheb meeletult palju aega. See on aeg, mida saaks kulutada perele või sissetuleku suurendamisele. Mida aeg edasi, seda kallimaks lähevad objektid ja olen endiselt samal kohal.

Ühisrahastuses liigub Mintoses raha väga kiirelt välja ning Omaraha endiselt seisab. Väga muutusi eelmise kuuga võrreldes ei ole.

Mul on õnnestunud keskmist intressi natuke kõrgemaks saada ja portfell on muutunud ka likviidsemaks. Keskmine laenupikkus on muutunud 21 kuu peale. Usun, et järgnevatel kuudel muutub see summa veelgi väiksemaks.
Mintose tootlus detsembris oli 11,3% ja Omarahas 13%.

Tule investeeri koos minuga Mintoses ja me mõlemad võidame 1% boonust investeerides. Vajuta sellele lingile, et avada endale Mintoses konto:

https://c.trackmytarget.com/iup527

Kuidas see töötab? Mart avab üleval oleva lingiga konto ning hakkab Mintoses investeerima. 30 päeva pärast on Mart investeerinud kokku 3500€ ning me mõlemad saame oma kontole 35€ puhast raha. Sama diil juhtub ka 60ndal ja 90ndal päeval. Mida rohkem investeerid, seda rohkem boonust saad!
Win win!

 

RahaBottide lainel on olnud väga palju peavalu. Ma ei ole suutnud endiselt viimast masinat tööle saada ning vaikselt tinistab peas mõte, et panen seadme müüki. Mul on uskumus, et kui midagi hakkab viltu kiskuma, siis see jääbki kiskuma. Kas asjal on needus või lihtsalt järjepidev ebaõnn, seda ma ei tea.
Üks tuttav soovib samuti bottide ärisse siseneda ning ehk õnnestub temaga diil ära teha. Olen ise masinasse ka panustanud ning kui saaksin oma raha tagasi, siis oleks täitsa hästi.

Mikrolaen on endiselt tööl ja kõik on sujuv. Hetkel ei teagi, kas paigutada siia juurde raha või mitte. Kahjuks uued võimalused on tagamata laenud ning see tekitab sama intressi juures veidi rohkem riski.

FunderBeamis midagi uut toimunud ei ole. LaMuu tiksub endiselt allpool ostuhinda ja midagi huvitavat raporteerida ei ole.

Aktsiad on endiselt rõõmsalt rallimas ja pakuvad hetkel üsna head tootlust. Millegipärast aktsiad pakuvad mulle kõige rohkem põnevust, aga hetke turuolukorras ei soovi siia väga palju panustada raha.


Leave a Reply