Vaesus on nakkushaigus!



Inimeste kõige suurem erinevus on nende mõttemaailmas ning lihtsuse mõttes jaotame inimesed 0ks ja 1ks. Paljudel inimestel on ohvrimentaliteet, mida nad kasutavad õigustusena, et mitte võtta vastutust oma elu eest. 
Inimene, kelle mõtted lähtuvad jõust, edust, küllusest, loob rütmi, mis meelitab neid soovituid aardeid ligi.
Inimene, kes mõtleb viletsusest, kaotusest, argusest ja vaesusest lähtuvalt, meelitab ligi neid mõjusid.
See selgitab, miks nii edu kui ka ebaedu, on tegelikult harjumuse vili. Harjumus loob igaühe mõtterütmi, mis meelitab ligi seda, mis mõttes on.



Hüpnootiline rütm on nagu magnet, mis tõmbab ligi seda, millega tal on vastastikune tõmme. 
Kui su mõistus pelgab vaesust, siis kutsub ta vaesust ligi. Vaesus on nakkushaigus nagu iga teine füüsiline tõbi. 0 hulgas on see alati olemas, aga mitte kunagi nende hulgas, kes teavad täpselt, mida tahavad ja on otsustanud selle saada. 
Kui su mõistus nõuab küllust ja eeldab selle saamist, tõmbab su mõistus ligi füüsilist ja finantsilist vastet küllusele. 

See selgitab ka, miks avastavad inimesed, kes on ühes vallas edukad, et mida aeg edasi, seda kergem on ka mujal edu saavutada. Kõik edukad inimesed lausa eeldavad ja nõuavad edu ning kasutavad seega teadlikult või ebateadlikult hüpnootilist rütmi. 
Suutlikus läbikukkumisest üle olla ilma sellest heitumata on iga inimese olulisim omadus, kes soovib ükskõik mis alal edu saavutada. Äpardus võib olla edu saavutamise astmelaud või ettekääne, miks tulemus jäi saavutamata.


Vaata enda sisse ja püüa mõista, kas sina oled 1 või 0?

Inimesed, kes ise mõtlevad on 1 ning need, kes mõtlevad vähe või üldse mitte, on 0.

0 on inimene, kes laseb end mõistusest väljaspool asuvatest asjaoludest mõjutada ja kontrollida. Ta pigem laseb oma meelt valitseda, kui vaevub iseenda eest mõtlema. Ta võtab vastu kõik ilma protesti ja võitluseta.
Ta ei tea, mida elult soovib ning seega saabki vaid seda. Tal on palju arvamusi, kuid ükski ei ole tema enda oma. Ta on vaimselt liiga laisk, et oma aju kasutada. Seetõttu kuulub pea 98% maailma inimestest siia kategooriasse.

Millised on 0 inimese tunnused?


Ta on silmatorkavalt ebakindel.
Ta ei vii kunagi midagi lõpuni, mis nõuaks pingutust ja mõtlemist.
Ta on haige või kannatab mõne tõelise või kujuteldava haiguse käes ning kaebleb valjult vähimagi füüsilise valu korral.
Tal puudub või on piiritletud kujutlusvõime.
Tal puudub vaimustus ja initsiatiiv algatada ükskõik mida, milleks teda pole sunnitud.
Ta valib alati kergema vastupanu tee.
Ta on kannatamatu ega oska oma emotsioone kontrollida.
Tal puudub karisma ning ta ei tõmba inimesi ligi.
Tal on kõige kohta arvamus, kuid pole mingisugust teadmust.
Ta teeb ikka jälle samu viga, neist midagi õppimata.
Ta ootab palju teistelt, ise midagi vastu andmata.
Ta alustab paljusid asju, kuid ei vii midagi lõpuni.
Ta kirub teisi, kuid ei paku lahendusi.
Ta põikleb igasugusest otsustamisest kõrvale nii kaua kui suudab ning kui on sunnitud otsust langetama, taganeb oma sõnast esimesel võimalusel.
Ta sööb liiga palju ja liigub liiga vähe.
Ta kritiseerib neid, kes on saavutanud edu.
Ta pigem valetab, kui tunnistab oma eksimust.

1 peamine tunnus on see, et tal on alati midagi sihipärast käsil ning ta talitab plaani järgi, mis on selge ja kõikumatu. Tal on suurem elueesmärk, mille poole ta pidevalt liigub ning mitu väiksemat eesmärki, mis toetavad põhilist suuremat eesmärki.
Tema hääletoon, sammu kiirus, silma sära, otsustamise väledus, annavad mõista, et ta on inimene, kes teab, mida tahab ning on otsustanud selle saada, võtku see, kui kaua võtab ning maksku mis maksab.

Millised on 1 inimese tunnused?

Ta on enesekindel ja tal on siht silme ees.
Ta vastab küsimustele otsekoheselt, ei puikle ega põikle vastusest kõrvale.
Ta teeb teistele teeneid, kuid ei palu neid.
Kui ta vastust ei tea, siis ütleb seda otse. 
Tal on hea mälu ning ta ei otsi oma puudustele kunagi õigustust.
Ta on inspiratsiooniks kõigile, kellega kokku puutub.
Ta valitseb oma mõistust ja kasutab seda enda jaoks. 

1 võtab elult, mida soovib, kuid teeb seda oma tingimustel.
0 võtab, mida saab, kuid ei sea oma tingimusi.

0 lemmikalibi, millega ta oma soovidele mitte vastavat olukorda põhjendab, on nutt maailma piiratud võimaluste üle.
1 ei oota, et võimalus nende teele asetataks. Nad loovad ise võimalusi, mis sobivad nende soovide ja nõudmistega elule.

Inimesed satuvad igasugustesse ohtlikesse olukordadesse, sest nad ei vaata ette ega plaani oma samme. 0 tegutseb alati ettevaatamatult. Ta kõigepealt tegutseb ja siis mõtleb, kui üldse. Ta ei vali sõpru. Ta jõlgub kaasa ja lubab inimestel end oma tingimustel tema külge pookida.
Ta ei vali elukutset. Ta hulgub terve kooliaja ja on õnnelik esimese töökoha üle, mis pakub leiba ja katet. Tal on töö, aga mitte karjäär. Ta lubab end äris tüssata, sest jätab endale reeglid selgeks tegamata. Ta tõmbab ligi haigusi, sest jätab tugeva tervise alused selgeks õppimata.
Ta laseb endale ligi vaesuse, sest vaesuskartus vallutab ta mõttemaailma. Ta on aldis igal sammul äparduma, sest jätab tähelepanuta põhjused, mis tingivad ebaõnnestumist. Ta annab võimaluse hirmudele, keskendumata nende põhjustele.
Ta kukub abielus läbi, sest ei vali hoolikalt kaasat ning kannab veelgi vähem hoolt selle eest, missuguseks kujuneb suhe pärast abiellumist. Ta kaotab sõpru või saavad neist tema vaenlased, sest ta pole nendega head suhet üles ehitanud. 

Kuidas on võimalik mitte ohtlikesse olukordadesse sattuda?

Kõige aluseks on oma kaaslaste valimine ja nendega suhete loomine. Põhjus on ilmne. Igaühe kaaslased moodustavad olulisema osa tema keskkonnast, mille mõjud määravad, kas inimesest kujuneb 0 või 1.
Inimene, kes on kaaslaste valimisel parajalt hoolikas, ei lase endale kunagi ligi kedagi, kellega suhtlemine ei too talle mingisgust vaimset, spirituaalset või majanduslikku kasu. 

 

Mõtle alati iseseisvalt. 

Iga inimese esimene kohustus on iseenda ees. Iga inimene võlgneb endale ennekõike selle, et leida valem, kuidas elada õnnelikku ja täisväärtuslikku elu. 

Otsusta kindlalt, mida elult soovid. Tee plaan selle saavutamiseks ning ole valmis vajadusel ohverdama kõik muu ning ära heitu ajutistest tagasilöökidest.
Analüüsi tagasiööke, sõltumata nende põhjusest või olemusest ning sõelu välja sealt põhjused, millest saad järgmisteks kordadeks õppida. Igal tagajärjel on oma põhjus. 
Mõista, et peale ainuõiguse oma mõtlemisvõimele, on su suurim varandus aeg, mida saad vormida ükskõik milliseks materiaalseks hüveks. Eelarvesta oma aega, et midagi ei läheks kaduma. 

Elu on karm peremees. Sa kas valitsed tema üle või tema sinu. Vahepealset teed ei ole. Ole kõigis oma tegemistes otsustav ning ära jäta lõpetamata mõtteid meelde mõlkuma. Kujunda harjumuseks jõuda igas teemas otsuseni.
Iga harjumuspärane mõte või füüsiline liigutus, mida aina uuesti ja uuesti korratakse, saavutab rütmilisuse. Siis ei saa enam harjumust muuta.
Edu eeldamine saab harjumuseks, rütm kinnistab harjumuse ja see muutub füüsiliseks vääringuks.
Inimene, kes tegutseb otsusekindlat, saab aru, mis vahe on ajutisel tagasilöögil ja läbikukkumisel. Kui plaan ei tööta, muudab ta seda nagu vaja, kuid ta ei muuda eesmärki. Ta ajab oma jonni. 

Mis loob paremad eeldused õnnestumiseks, kas kehvapoolne plaan, mis viiakse otsustavalt ellu või kaljukindel plaan, mida viiakse nõrgalt ellu? 

Kehvadel plaanidel on kombeks saada kindlaks, kui need viiakse korralikult ellu. Sihikindlus ja plaanipärane tegutsemine eesmärgi suunas viib üldiselt sihile, sõltumata sellest, kui kehv plaan ise on.
Suurim hea ja mitte nii väga hea plaani erinevus on see, et hea plaan, kui seda sihikindlalt ja järjepidevalt rakendada, viib sihile kiiremini kui mitte nii hea plaan.
Edu ootab tavaliselt ühe lühikese sammu kaugusel sellest kohast, kus inimene lakkas võitlemast.


One thought on “Vaesus on nakkushaigus!

  1. Lauriina Reply

    Väga hea postitus! Ei ole varem sinu blogi lugenud, kuid tundub, et hakkan lugema. Sa oleksid justkui minu mõtted siia kirja pannud. Respect! Jätka samas vaimus!

Leave a Reply