2021 kokkuvõte – olematud eesmärgid


Viskasin pilgu peale eelmise aasta kokkuvõttele ning ilmnes, et tegin selle peaaegu samal ajal. Tundub, et blogi postitustega maha jäämine ei ole midagi uut. Aasta mööda läinud ja mina kirjutan juba jälle, või siis hoopiski alles, aprillis eelmise aasta kokkuvõtet.

2021 oli minu jaoks ehitamise aasta. Ma ei ole kunagi sellega tegelenud ning nüüd tuli täiesti nullist endale asi selgeks teha. Tegime elukaaslasega täisrenoveerimisele ühele vanemale majale ning selle peale kulus meil ca aasta ja ca 255 000 eurot. Põhimõtteliselt võiks õelda, et maja on nüüd valmis, kuid mõned nipetnäpet on veel teha. Suurematest kuludest veel päikesepaneelid ja haljastus koos aiaga. Ehitusperiood oli ja on üsna pingeline ning sellised katsumused panevad proovile nii enda vaimse tervise kui ka suhte heaolu.
Selle protsessi käigus on saanud aina selgemaks see, et suhe on väga oluline osa minu elust. Ma ei tahaks leida end olukorrast, kus rapsid ja rapsid ning selle käigus kaotad ära fookuse, miks seda üldse teed. See oleks päris kurb, kui üks hetk jõuad oma eesmärgini aga selle käigus oled kaotanud iseenda või kõik teised oma ümbert. Seetõttu proovin see aasta hoida fookust suhtel ning koos tegemistel. Olles nüüd kolm või suisa juba neli kuud uues aastas sees, siis see ongi hea meeldetuletus endale, et tuleks veelgi rohkem pingutada. Lisaks suhtele, ka iseendaga!

Oleks tahtnud see aasta ka rohkem reisima minna. Kuid tundub, et maailmas toimuv sõda, mis on peaaegu kolmanda maailmasõja jalamil, teeb soovi keerulisemaks. Meie plaan oli soetada matkaauto, millega saaks vabalt riigist riiki liikuda. Hetkel on see plaan ootele pandud ning jälgime, mis siin maailmas üldse saama hakkab.

Aga et mitte minna liiga tumedatesse toonidesse, siis tuleme portfelli juurde. Aasta algas 415 000 euroga, millest netoportfell oli 382 000 eurot. Täpselt aasta hiljem lõppes see 450 000 euroga, millest netoportfelli osa oli 419 000 eurot. Enamus vaba rahast läks kodu ehitamisse ning seetõttu ka üsna kesised tulemused portfelli kasvus. Aga vaatame, mida toob 2022 aasta ning ehk on selle aasta lõpuks midagi uut raporteerida.

Keskmine 2021 aasta passiivne sissetulek oli ca 2200 eurot. Ühtegi eesmärki ma 2021 aastaks ei pannud, sest sellele eelneval aastal suutsin 75% ulatuses oma eesmärkidega läbi kukkuda. Aga vähemalt on meil selle aasta lõpuks oma maja, oma kodu. See on kahjuks rohkem kui väga paljudel Ukraina peredel. Nii, et liitu meiega ja aita samuti Ukrainat, et neil õnnestuks Venemaa oma kodumaalt välja lüüa ning inimesed saaksid tagasi oma kodudesse ja eludega edasi minna.

Otse nende sõjaväele saab annetuse teha siit

Ukraina sõjaväge saab toetada ka otse annetades Ukraina pangas avatud arvelduskontole: UA843000010000000047330992708.

Pangas saab teha ülekandeid nii krediitkaardiga, Google Pay’ga kui ka ülekandega.

Eurodes ülekannete jaoks on andmed sellised:

SAAJA: National Bank of Ukraine
SAAJA BIC: NBUAUAUXXXX
IBAN: DE05504000005040040066
SELGITUS: for crediting account 47330992708

 

2021 aasta kõige populaarsemad postitused olid:

  1. https://rahabot.rahajutud.ee/2018/06/01/kus-on-koige-soodsam-lei-koodi-teha/
    Endiselt juhib Bloomberg, kuid ka LEI register on hea valik
  2. https://rahabot.rahajutud.ee/2018/07/22/just-nende-ametitega-on-voimalik-eestis-teenida-10-000-eurot-kuus/
    Nimekiri ei ole pingereas, kuid usun, et antud valdkondades on endiselt võimalik vähemalt 10 000 eurot kuus teenida. Kui isegi mitte rohkem.
  3. https://rahabot.rahajutud.ee/2021/01/12/80k-passiivselt-20-11-h2ck-final-november/
    2021 aasta lõpu seisuga olen passiivselt suutnud teenida 109 992€

Leave a Reply