Uus kodu – 20.06 h2ck.final.juuni

 

Teate seda tunnet, kui kohe võtaks asja kätte, aga siis see venib ja venib ja nii ta läheb. Täpselt nii läks ka minu juuni kuu postitusega. Numbrid olid olemas, aga teksti ei jõudnud kirjutada ja märkamatult oligi juba august käes. Kes mu eelmist postitust luges, siis teab, et saime üsna hea pakkumise LHVst ning nüüd oleme uue kodu omanikud! Finantsiliselt on see krahh, aga vähemalt on nüüd täitsa enda kodu, millel suur hoov ja väga vähe naabreid. Edaspidi näeme seetõttu portfellis pigem tagurpidi käiku, aga jätkan endiselt numbrite raporteerimisega.
Oleme jõudnud juba maja seest tühjaks teha ning nüüd ootame bürokraatia järgi, et saaks ametlikult renoveerimisega alustada. Tallinna Linnavalitsus on aga kurikuulus oma aegluse tõttu, mistõttu väga suuri ootusi seada ei saa. Kui õnnestuks septembris ehitustöödega alustada, siis oleks juba väga hästi. Kuna tegevust on väga mitmel rindel, siis püüan blogi mitte väga unarusse jätta. Kahju, et Elunaut pani uksed kinni, aga püüan siis ise anonüümsete blogijate lippu edasi kõrgel hoida!

Siirdume kiirelt portfelli juurde, mis oli juuni lõpu seisuga ca 376 000 eurot. Netoportfell sellest küll ca 315 000 eurot. Kodu sissemakse napsas üsna piraka tüki portfellist ära. Võib juba üsna kindlalt õelda, et ka tulevikus näeme siin veel ühte suuremat hammustust, kui tuleb hakata kodu üles putitama. Õnneks saime LHVga ilusasti jutule ning nad pakkusid võimalusena veel 60 000 eurot juurde laenata remondiks. Kui oleme esmased kulutused ära teinud ja maja seisukord parendatud, siis saame juba panga uksed lahti lüüa ning nõuda sealt lisaraha remondiks. Oma kodu aga investeeringuna ma ei kajasta, sest olgem ausad, see on pigem väga suur kuluallikas.

Juuni on vaikselt hoogu sisse saamas ning projektide põhjal oli kuude lõikes rekord. Suutsin ära teha 35 projekti. Juuni keskmine on tavaliselt 30 projekti, nii et see aasta oli ca 15% kasv. Usun, et see on tingitud koroonast, kuna inimesed ja ettevõtted hakkavad vaikselt jälle liikuma ning minu ettevõtte saab sellest väikse osa.

Sissetulek hakkab samuti koroona eelsesse alasse tõusma ning aprilli auk saab meelest pühitud. Juunikuu sissetulek oli 9593 eurot. 

Sellest passiivne sissetulek moodustas 2150 eurot. 

Ja portfell ise näeb välja selline:

Raha osakaal on jätkuvalt väga suur. Kodu sissemakse küll vähendas üleüldist osakaalu, aga tahaksin seda pigem hoida 10% lähedal.

Ühisrahastuses või pigem ühisahastus, kus Omaraha viib taskust raha ära. See kuu ca 61 eurot kahjumit.

Ja Mintos hoiab endiselt pea 20 000 eurot pantvangis. Lugedes viimase aja muudatusi, mida Mintos teinud on, siis väga positiivne tuleviku vaade ei ole.

Rahabotid töid juunis rohkem koju kui mais, aga siiski ajalooliselt vähem kui tavaliselt. Mul on mõttes üks RahaBot müüki paisata, kuna tema tootlikkus on jubedalt langenud. Seda masinat ei saa ka ümber konverteerida, et ta hakkaks midagi uut kaevandama. Hetkel jääb tootlikus sinna 3-4% juurde, mis ei ole minu jaoks kindlasti piisav. Minu miinimum on ca 6% aga eeldusel, et saan kasutada võimendust, mis annaks üle 20% tootlikkuse. Hetkel üks bottidest toodab 28% tootlikkusega ja see on number, mida tahaks kõikidelt nõuda.

Mikrolaen keerutab endiselt raha ja usaldusväärsus ettevõtte vastu kasvab.

Funderbeamis muudatusi teinud ei ole.

Aktsiate puhul olen samuti tühikäigul edasi lasknud.

 


6 thoughts on “Uus kodu – 20.06 h2ck.final.juuni

  1. Urr Reply

    Jõudu. Tore, et püssi põõsasse ei ole visanud ja pakud ka edaspidi head lugemist.

    1. Rahabot Reply

      Aitäh sulle!! 🙂

  2. Rahahunt Reply

    Lõin su musta sektori protsendi numbrisse ja no päris ulme summa.
    Ei saagi aru, miks sa selle 60k järgi LHV-sse üldse minema pead?
    Või hakkad sellega linnatüürimehi ära ostma?

    1. Rahabot Reply

      Ehitusvõhikuna tuleb maja renoveerimine sisse osta ning hetkel on kaks pakkumist olnud koos KMiga ca 240k. Jep, 240 000 eurot. Rohkem kui meil isegi ostes läks. Ja maja on tegelikult väga elatavas seisukorras. Nii et igasugune vaba raha läheb kasutusse.

  3. Musi ja kalli! Reply

    Hei! Palun räägi sellest rahaBotist, mis võib-olla müüki läheb. Kuna mainid kaevandamist, siis eeldan, et tegemist on mingi krüptoraha kaevuriga? Kuna mul on võimalus kasutada päeval tasuta elektrit (paneelid), siis võiks olla asjal jumet…

    1. Rahabot Reply

      Elektripaneelid annaks kindlasti tootlusele päris arvestatava boonuse. Aga hetkel läks see bot päris kiirelt minema juba uuele huvilisele, kes oli kohe sulas nõus ostu ära tegema 🙂

Leave a Reply