Krooniajad – 20.07 h2ck.final.juuli


Juuli möödus maja tühjaks tegemise lainel. Panime eelmise omaniku pudipadi ostasse müüki ning see tõi tagasi pea 600 eurot. Selle summa eest sai lausa kaks konteineritäit prügi ära viia. Aga koristustööde käigus tuli seina seest välja suisa 125 krooni, mis on olnud eelmise omaniku viinaraha. Tänasel euro ajal ei ole see enam praktiliselt midagi väärt, aga krooniajal oli see suur summa. Nüüd aga võib selle lihtsalt prügikasti visata.
See on järjekordne tõestus, et pole mõtet oma raha kuskile sukasäärde koguda, vaid pane see investeerima ja lükka tagasi ringlusesse!


Kes vaevleb raha probleemide küüsis, siis visake pilk peale oma kodus olevatele asjadele.  Nii võib üsna “passiivselt” kerge tulu kokku ajada ja saab ka kodu tühjemaks. Kuid te ei tulnud siia väikeste numbrite pärast, nii et pöörame pilgud portfelli poole.

Portfell on hetkel ca 370 000 eurot, millest netoportfell moodustab umbes 314 000 eurot. Graafikul väljendub see siis eelmise kuuga võrreldes väikese kukkumisena. Tundub, et see aasta 400k euro piiri kahjuks ületada ei suuda.

Juulis oli samuti 35 tööprojekti. Keskmine on juulides tavaliselt 27, nii et selline 30% kasv. Natuke küll töötan endale vastu, sest aasta alguses võtsin eesmärgiks oma töökoormust vähendada. Aga eks sellepärast ka seda blogi pean, et siin on hea endale näpuga näidata ja tukast kinni haarata.
Kuu sissetulek oli 12116€, mis väljendub ka graafikul kiires tõusus.

Olles suhelnud ka teiste ettevõtjatega, siis väga paljudel on üllatusest silmad suured. Majandus on väga kiirelt taastunud ning võitjad on need, kes ei ole oma töötajaid vähendanud, vaid on jätkuvalt investeerinud oma toodete ja teenuste tugevdamisele turul.

Passiivne sissetulek oli juulis 1925.13€
Investeerimise algusest olen teeninud ca 72 000* eurot passiivset tulu.
* – kui Mintosest Finko laenud tagasi ei tule, siis see summa väheneb.

Portfell näeb hetkel välja selline:

Raha osakaal on vähenenud, kuna panustasin suurema summa Aafrikas tegutsevatesse eestlastesse. Ideaalis võiks vaba raha osakaalu veelgi vähendada.

Ühisrahastuses on endiselt kraanid kinni. Vähemalt seekord ei viinud Omaraha raha ära, vaid tõi natuke sisse.

Aga uusi laene ma seal välja ei anna. Mintosest õnnestus natuke raha välja viia ning nüüd on seal veel ca 18 000 eurot kinni.

RahaBotid töötavad, kuid mitte nii hästi kui võiks. Vähemalt ühele masinale on ostja leitud ning suure tõenäosusega saab augustis ka tehing tehtud.

Mikrolaen sai väikese boosti juurde, kuna saatsin natuke raha teisele mandrile.

Funderbeamis pole otseselt midagi muutnud.

Aktsiate puhul seilan endiselt tühjal kohal edasi.

 

Hetkel on kogu portfell selline:


Leave a Reply