5 aasta madalaim sissetulek – 20.04 h2ck.final. aprill


Lugedes teiste blogijate tulemusi, siis tundub, et kõigil läheb kriisi päris hästi. Tundub, et üldine vaib blogijate seas on “kriisi” ajal positiivne ning näidatakse rekordkuid. Rahakratt hõiskas üle 6000 eurosest sissetulekust. Rahats viskas õhku väga korralikud aprilli kuu tulemused. Ma ei tea, kui suur on ta portfell, aga üle tuhande eurone passiivne sissetulek on vägagi viisakas. Pinsi põlvel samuti rekordiline sissetulek aprillis. Mis toimub 😀 Elunaut sooviks üldse sellises kriisis elada. Ma ise vist seda vaimustust nii väga ei jaga. Minu jaoks oli aprill üsna vaikne kuu ning töömaht vähenes rohkem kui kolmekordselt. See viis sissetulekud 5 aasta kõige madalamasse punkti. Aprillis olid mu sissetulekud 3200 eurot, mis on veidi parem kui 2015 aasta detsembris ning tollel ajal ma veel ei tegelenud investeerimisega. Kui passiivne sissetulek kõrvale jätta, siis oleks 2020 aasta aprill 5 aasta kõige väiksema sissetulekuga kuu. Kahjuks hakkasin oma sissetulekuid jälgima 2015. aastal ning hetkel ei oska õelda, mis mu sissetulekud enne seda perioodi olla võisid. 

Portfell on mul praktiliselt sama, mis eelmine kuu ehk ca 405 000 eurot. Sellest ca 346 000 eurot on puhas netoportfell.

Tundub, et majandusseisaku ja koroonaviiruse saatel ei ole minu valdkonnas väga tööd. Paradoksaalsel kombel mõned kuud enne kriisi sai ohatud, et tahaks tööd vähendada ja rohkem lihtsalt olla. Aga tol hetkel ma ei osanud kuidagi ei õelda ning projekte tuli uksest ja aknast aina sisse. Kerime nüüd paar kuud edasi ja kõik on kokku kuivamas. Kas nüüd selle jaoks just ülemaailmne kriis pidi tulema, et ma saaks koormust vähendada!?
Suutsin aprillis kõik projektid ära lõpetada ning minu poolt said kõik ülesanded punkti. Kuna tööalaselt enam midagi teha polnud, siis kirjutasin endale märkmikusse üles ühe pika “To do” listi. Sinna olid siis kogunenud tegevused, mida olin kuid või suisa aastaid juba ajanappuse tõttu edasi lükanud. Hakkasin neid sihikindlalt ära tegema, kuniks ühel hetkel said kõik listis olevad asjad maha kriipsutatud. Kuna uusi tegevusi oli raske välja mõelda ning sissetulekuid on vaja tõsta, võtsin ette vana hobi – pokkeri. Ka Madis kirjutas, et liikus tagasi pokkerit mängima.
Tegelesin vist viimati online pokkeriga ca 10 aastat tagasi. Siis sai Pokerstarsis korralikult grinditud. Alustasin turniiridest, kuid üks hetk liikusin cash laudade peale üle. Keskmiselt mängisin 12-16 lauda korraga, aga oli ka aegu, kus sai 24 lauda korraga teha. Mingi hetk lõpetasin aga mängimise ära. Ma ei olnud miinuses, aga ma ei olnud ka piisavalt kasumis, et oleksin oma eluga rahul. Kerime 10 aastat edasi ja olen ringiga tagasi pokkeri juures. Sel korral jälle Pokerstarsis, kuid nüüd piirangute tõttu vaid 4 lauaga. Olen hetkel 30h pokkeri alla pannud ning väga midagi ette näidata pole. Hakkasin aprilli keskpaigas mängima ning lubasin esimese reaalsuskontrolli endale kuu aja pärast teha.

Teoreetiliselt peaks mu võidud olema see kollane joon, aga realistlikult jooksen hetkel miinuses, mida näitab roheline joon. Kui ma ei suuda pokkerit kasumlikuks keerata, siis mõtlen midagi uut välja.

Aprilli kuu passiivne sissetulek oli 1609 eurot.

Selle aasta passiivse sissetuleku tabel liigub ikka täitsa vales suunas. Kui nii jätkame, siis detsembriks hakkan raha põletama, mitte juurde teenima.

Omaraha ja Mintose käärid vähenesid, kuna esimene neist tõi mulle see kuu pea 60€ kahjumit. Aga kui Varks ei saa oma laene Mintoses korda, siis sealt võib suisa paarikümne tuhandene miinus tulla. Aktsiate miinus veidi paranes aasta lõikes (-76% pealt -72% peale) aga langes kokkuvõtlikult (-17% pealt -19%ne peale).

Passiivne sissetulek jagunes 5 instrumendi vahel:

Kogu portfell on hetkel selline:

Raha osakaal on veidi suurenenud, kuid suurelt jaolt on portfelli vahekord eelmise kuuga sama. Kui pole lisaraha, millega opereerida, siis väga muutusi tulla ei saagi.

Ühisrahastuses on olnud kehv kuu. Omaraha tootis esimest korda miinust.

Õnneks investeerin küll läbi ettevõtte, aga siiski pea 60€ kahjum. Vaatasin lepingud üle, kuid ei suutnud tuvastada ühtegi errorit. Tundub, et mitmete halbade laenude kokku sattumise korral tuli sisse võtta reaalne laenukahjum.

Mintose portfell hetkel selline:

Praktiliselt üle 20% portfellist on pendingu all kinni ning sisuliselt midagi ei liigu.

Rahabotid ei väsi “üllatamast”. Eelmises postituses sai kirjutatud, et loodetavasti üllatused mulle boomerangiga tagasi ei tule. Aga just täpselt see juhtuski. Ma ei tea, kas kriisist tingitud või mitte, aga uus omanik soovib saada ühe masina eest kompensatsiooni. Müügi puhul ei anna ma kaasa oma know howd ning käima tuleb nad ikkagi iseseisvalt saada. Ma ei varja midagi ning enne ostu tutvustan põhjalikult, mis seadmega on tegu. Kui ostjal pole kompetentsi või ta ei võta tundjamat kaasa, siis ma ei tunne, et ostuga rahulolematus oleks minu süü. Sellegipoolest ei suuda ma seda täiesti külma närviga võtta ning probleem vajab minupoolset sekkumist.
Lisaks sellele tuli teiste seadmete tootlikus alla. Ning tänu sellele toodavad nad nüüd igakuiselt ka veidi vähem passiivset tulu.

Mikrolaenu puhul saab ainult kiidusõnu õelda ning loodetavasti on see üks tugevamatest sissetulekutest, mida kerge koroona ei suuda mõjutada.

Funderbeamis ei ole ühtegi tehingut teinud.

Aktsiate puhul müüsin ära aprilli alguses LHV aktsiad. Eeldus on, et Q2 tulemused tulevad kehvemad ning aktsionärid ei ole seda hinda sisse arvestanud. Hetkel oleks vaadanud aga vastu pea 5% tõus. Suudan oma müüke ja oste ajastada alati “hästi”. Sealt tuli selle kuu miinusena juurde ca 150€.

Kuna mul ei ole nii suurt summat aktsiate alla pandud, siis võibolla ei peaks tõmblema ja peaks laskma portfellil lihtsalt omasoodu hingata. Aktsiate ahnusest kirjutas väga hästi Dividendiinvestor Märten Kress. Olin ise samuti kahe erineva portfelliga aktsiaid soetamas, kuid aktsiate põhjapäeval tuli midagi ette ja ostude tegemine venis. Paar päeva hiljem aga põrkus turg tagasi ning siis oli juba raske kallimalt tagasi osta. Lootus või pime usk, et kohe toimub uus põrge alla ja soov mitte “üle maksta”, jätsid tehingud tegemata. Olen täiesti süüdi selles ahnuse mõtlemises. Kui lisada siia juurde veel soov kodu soetada ja sissetulekute vähenemise, siis olen investeeringute osas korraliku piduri peale tõmmanud.

Kogu portfell on hetkel jaotunud selliselt:

 

Kuidas sul kriisis portfell vastu peab?


2 thoughts on “5 aasta madalaim sissetulek – 20.04 h2ck.final. aprill

 1. Rahakratt Reply

  Kuidas sul kuludega on, muidu? Suudad ennast fotosünteesis hoida, kui asjad väga hulluks lähevad?
  Ega ma siin ka varsti ei hõiska enam suurt midagi. Proovin suurendada higise papi osakaalu, kuna higivaba on vähenemas. Õnneks olen suutnud need krdi üürikad käima panna, selle eest olen küll endale ülitänulik, et need ära pingutasin. Toogu või madalamat kasumit, aga vähemalt toovad ja väärtus ei põrka üles-alla nagu LSD poisid reivipidudel.

  1. Rahabot Reply

   Nii kaua, kuni ma kodu ei osta, on kõik hästi. Aga muidu kulud on suured, eriti just ettevõtte poolelt. Eelmine kuu läks ca 4,5k kuludeks.
   Peaasi, et sul puuki sisse ei tule, siis võib üsna kulukaks asi minna

Leave a Reply