Uued kõrgused – 18.06 h2ck.final.juuni

Kuu on juba peaaegu läbi ning ma ei olegi veel jõudnud juuni postitust üles panna. Siin võib süüdistada päikest, sest sellise kuumusega tahaks võimalikult vähe arvutiekraani ees olla või üldse toas. Aga vaatame kiirelt seisu üle, sest väljas on +31 kraadi ning toas on liiga palav.

Lisasin portfelli uue varaklassi aktsiate näol ning tegin Tallinna Sadama IPO rahaks.

Portfell on hetkel ca 170 000 eurot. Umbes sama palju veel ning siis jõuab Investor Toomase portfellile järgi. Uueks eesmärgiks võib võtta aasta lõpuks 200 000€ piiri ületamise.

 

 

 

Võrreldes eelmise kuuga vähenes mu üleüldine sissetulek ca 40%, kuna võtsin sihilikult vähem tööd vastu. See otsus oli ainuõige, sest olen saanud rohkem elu nautida. Ma ei tunne, et suurem rahasumma oleks mulle midagi juurde andnud. Peale selle muidugi, et mu graafik oleks suuremas tõusujoones olnud. Eks ta selline sihikindel rühkimine tõusu suunas ole koos kerge motivatsioonipuudusega. Tundub, et päris paljudel blogijatel on hetkel selline eksistentsiaalne kriis käes, sest kirjutatakse palju, kuidas numbri taga ajamine ei paku motivatsiooni ning eluisu kaob ära. Kui aus olla, siis olen ka ise selle sama lõhkise küna ees ning mõtlen mida ja kuidas teha. Tahaks ellu värskust ja rõõmu, aga kuidas seda tuua või luua, ei tea. Nii ma siis autopiloodil rühin edasi ning loodan, et äkki ükshetk tean, mida teha.

Juuni kuu passiivne sissetulek oli 1497€

Võime eeldada, et nüüdsest läheb passiivne sissetulek järjest väiksemaks, sest Mintos on lõpetanud oma Cashback kampaaniad ning sealt ei ole enam nii suurt raha tulemas. Ühisrahastus tõi mulle 1004€ ja Raharobotid 525€.

Hetkel on portfelli jaotus selline:

Uue varaklassina tõin sisse aktsiad ning olen jõudsalt tõstnud raha osakaalu portfellis. Suurem raha osakaal annab võimaluse kiiremaks reageerimiseks, kui turule peaks tulema mõni ägedam investeerimisprojekt.

Ühisrahastuses on tekkinud investeeringute puudujääk. Olen Mintosest veidi raha välja kandnud, sest seal on uute projektide leidmine hetkel väga raske. Uued laenud on listitud 10% intressiga ning see ei ole minu jaoks atraktiivne, kuna samal tasemel või ligilähedaselt sellele on võimalik
mustalt turult leida RahaRoboteid. Nende puhul on vähemalt füüsiline kest olemas ning keegi ei saa seda otseselt oma suva järgi ära võtta.
Omarahasse ei ole midagi juurde lisanud ning ootan, et sealne vaba raha hulk kasvaks 500 euroni, et see siis korraga välja kanda. Vähemalt hetkel on ühisrahastuses keeruline periood, sest MOGO tagasiostukampaania on viinud head laenud turult
ning kõik siplevad, et oma rahale tööd leida.

RahaBotid töötavad jõudsalt edasi. Probleeme ei ole esinenud ning kõik rahad on ilusasti nõuetele vastanud.

Aktsiate puhul lisasin endale kaks uut põnevat mängukaaslast portfelli. Mu pikem perspektiiv oleks hoida aktsiate osakaalu ca 10% kogu portfellist. Hetkel on selleks numbriks 3%. Selle põhjal võiks õelda, et mul mahuks kuskil 5 uut mängukaaslast veel portfelli.
Kuu alguses oli ka Tallinna Sadama IPO, millest rõõmuga osa võtsin. Sain endale paar tuhat aktsiat, mis kohe esimestele minutitel ka maha müüdud sai. Sain aktsiad kätte 1.7€ga ning müüsin 2.05€. See oli vist üks kiiremaid kasumeid ning päris hea algus aktsiatega
alustamisel. Nüüd on päris mitme saja euro ulatuses nö. kasumit ees.
Soovin lisada oma portfelli Balti aktsiaid, mis maksavad vähemalt 6% dividenti. Ideaalis võiks see jääda vähemalt 8% kanti.

Pikema ajaliselt võtsin endale portfelli Apranga (APG1L) ning Baltic Horizon Fundi (NHCBHFFT).

Apranga puhul on mu tees see, et hetkel olevate “kuumalainete” põhjal ostavad inimesed just selle tootegrupi esindatud riideid. Viimati Zaras olles oli järjekord poole saali peale. Usun, et see hind ei ole aktsia hinna sisse arvestatud. Ma ei näe hetkel
ühtegi selget põhjust, miks on aktsia hind nii madalale tambitud. Homme peaks tulema Apranga 6 kuu tulemused välja ning ma usun, et see peaks aktsia hinda kergitama. Lisaks on Apranga üsna hästi viimasest kriisist läbi tulnud ning loodetavasti teeb seda sama ka järgmisest.

Baltic Horizon Fund sai oma valikusse lisatud, sest soovin oma varaklassidesse lisada ka kinnisvara. Ainukene “konkurent” BHFile oleks Eften, aga ma ei näe hetkel, et nende hinna juures oleks väga suurt tõusu oodata. Lisaks maksab BHF tihedamalt dividenti ning nad on hetkel müügis alla oma NAVi.

Oma jälgimisnimekirja olen veel lisanud:

Tallinna Kaubamaja  – aktraktiivne hind oleks minu jaoks ca 7.4-8.4€

Merko Ehitus – atraktiivne hind 9€

SAF Tehnika – atraktiivne hind 3.5€

Telia Lietuva – atraktiivne hind 1€


Leave a Reply